Subscribe:

27 Ekim 2011

2011 Golden Disk Ödülleri Japonya'da Düzenleniyor!


Kpop, sadece çıkardığı yüzlerce idol nedeniyle değil, ödül törenleriyle ve festivalleriyle de ilgimizi çekiyor. Ne, bugüne dek izlemediniz mi? Çok yazık, o halde sizi en kısa sürede bu organizasyonları sanal da olsa izlemeye davet ediyorum. Başlangıcı şu yazıdakilerle yapabilirsiniz.

Golden Disk Awards Kore'de uzun yıllardır düzenlenen bir ödül törenidir. Ben de geçtiğimiz 2 yılda düzenlenenleri ilgiyle takip ettim hatta performansları ezberledim diyebilirim. Sevdiğiniz grup ve sanatçıları, daha büyük sahnelerde performans sergilerken izlemenin tadı başka oluyor.

Kore'deki ödül törenlerinden bir diğeri MAMA yurtdışında düzenlenen ilk organizasyon olmuştu, hatırlayacaksınız. Bu yıl da Golden Disk Awards 11 ve 12 ocak tarihlerinde Osaka Dome'da gerçekleştirilecek. Bunun nedenini organizatörler Japonya'nın Hallyu akımının en büyük destekçilerinden biri olmasıyla açıklıyor, haksız da değiller. Eskiden pek de iyi anlaşamayan bu iki komşu, 2000lerde dramalar vasıtasıyla haşır neşir olmaya başladı malumunuz. Son yıllarda ise Kpop bunun yerini aldı. Mesela KARA, Japonya'da neredeyse kendi ülkesi Kore'de olduğundan çok ilgi görüyor. Son aylarda da SHINee Japonya'da başarılı olan gruplar arasında yerini aldı.

Sonuç olarak Koreli idoller bizlere bu kez sevdiğimiz başka bir ülkeden seslenecek, bize düşense bilgisayar başından da olsa kaçırmamak olmalı.

Kaynak:Allkpop

2 yorum:

denizkızı dedi ki...

Yine snsd en önde harrbi gıcık oluyorum bu kızlara ben nereye baksam oradalar. Ama shinee adına mutluyum. Sm'nin gurupları içinde shinee ve super junioru bir tek seviyorum. Ama hala fanları değilim. Sanırım bu da illuminati ile bağlantılı olduklarını düşünmemden kaynaklanıyor. Bu konu hakkında da bilginiz varsa ve beni bilgilendirirseniz sevinirim.

kimbapsushi dedi ki...

Illuminati ile ilgili bir fikrim yok Denizkızı, açıkçası saçma bulduğumdan ilgilenmediğim bir konu. Ben onların şarkıları ve danslarıyla ilgilenmeyi tercih ediyorum, alt metinlerde ne olduğu pek umrumda değil ama bilen paylaşırsa da hayır demem:)

Yorum Gönder