Subscribe:

25 Ekim 2011

Ve SMTOWN New York'a Gider...


SM Entertainment'ı nasıl bilirsiniz? Kore popunu dünyaya tanıtan, her daim çok satan gruplar çıkarmış, idol fabrikası mı? Yoksa sanatçılarını delice çalıştıran, onlara köle sözleşmeleri imzalatan, paraya susamış bir şirket mi? Hangi "şirket" paraya susamamıştır ki...
Tüm bunları es geçelim ve sadede gelelim. SM Town bu şirketin sanatçılarının ortak çalışmaları için kullanılan bir tanımdır. Bu bazen bir derleme albüm olur, bazense tüm sanatçıların katıldığı konser tarzı organizasyonlar.

İşte SM Town yani tüm SM sanatçı ve grupları son yıllarda es geçmedikleri New York'a yeniden misafir olup, oradaki Kpop severleri bir kez daha coşturdular. Madison Square Garden'daki konsere binlerce Amerikalı Kpopsever katıldı. Şahsi araştırmalarım sonucunda çoğunun an itibariyle bulutların üzerinde olduğunu gördüm, okudum.

SM Town'un Amerika ziyareti "The New York Times" sitesinde de yer aldı ve hala ana sayfada görülebilmekte. Haberde Amerika'nın genç idollere aç olduğu ancak Kore'de bu açlığın olmadığından çünkü sektörün çok gelişmiş olduğundan bahsedilmiş hatta "Amerika'da teen-pop popülaritesinin zirvesindeyken bile bu kadar üretken olmamıştır." denmiş. Bunun haricinde SM sanatçılarından övgüyle bahsedilmiş ve özellikle SHINee performansı beğenilmiş (Bir Shawol olarak sevindim, evet).

Gecede yer alan isimler, BOA, Kangta, TVXQ, Super Junior, SHINee, Girls Generation ve (f)x. The New York Times'a göre gecenin en etkili isimleri SHINee gibi görünüyor, en güçlü performans ise Super Junior'ın alt grubu K.R.Y'ın "Sorry Sorry Answer" performansı.
SM Youtube sayfasında gecenin performanslarından bazılarını da paylaştı, Super Junior'ın Mr. Simple, SHINee'nin Stand By Me performanslarını üzerlerine tıklamak suretiyle izleyebilirsiniz, bu da Uzaktan Al Haberi olarak size hediyemiz olsun.

Ne diyelim, bir gün oralarda olmak dileğiyle...

Kaynak: Allkpop, The New York Times

0 yorum:

Yorum Gönder