Subscribe:

26 Şubat 2012

DBSK Japonya'daki Tsunami Mağdurları İçin Konser Vermeye Hazırlanıyor

DBSK Will Broadcast Their Performance for Free to the Victims of the Japanese Tsunami

24 Şubat günü Japon müzik sitesi Oricon, DBSK'nın  Japonya'nın tsunamiden en çok etkilenen kuzeydoğu  bölgesi için 10 Martta bir ücretsiz konser vereceğini duyurdu.
DBSK temsilcisi oradaki insanların morallerini düzeltmek için bu konseri düzenlediklerini söyledi.
Tsunamiden etkilenen bölgedeki tüm öğrenciler ve halk konsere davet edilecektir.

Kaynak: soompi

UEE İdeal Tipi Olarak Hyun Bin'i Seçti


Bildiğiniz gibi Kore'de ki programların vazgeçilmez sorusu "İdeal tipiniz ne?" oluyor. bu sorudan nasibini almayan kalmadı diyecektim ki, UEE kalmış ve ona da sormuşlar.

KBS 2TV'nin  ‘Entertainment Relay‘ yapımcılığında gerçekleşen ‘Guerilla Date‘ programının bu haftaki konuğu UEE'miş ve ideal tipini sorduklarında şuan askerde olan Hyun Bin'i söylemiş.
Ve de ona kameralar aracılığı ile bir mesaj göndermiş. Mesajı direk alıyorum yorum sizin:
 “Hello, I’m After School’s UEE. Military Oppas, hang in there!”
Kaynak: allkpop

25 Şubat 2012

Eğlence Sektöründeki Talihsiz Ünlüler İle İlgili İstatistikler

Twitterdan bir takipçimiz bu haberi çevirmemizi istemişti^^ Haberimiz  Kore'de türlü suçlardan ceza alan ünlüler üzerine, bu yüzden başlığa talihsiz ünlüler dedim. Habere geçmeden önce Kore'de ki ünlülere hatasız kul gözüyle bakıldığını ve en ufak hatalarında diğer ülkelere nazaran daha çok tepki gördüklerini belirtmek isterim. Kimbapsushi'nin geçenlerde yazdığı şu postu okursanız daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Haber hiç bir yorum katılmadan, direk "hancinema" sitesinden çevrilmiştir. Çeviri yanlışları var ise özür dilerim ve iyi okumalar:)




Eğlence sektöründe de her yerde olduğu gibi talihsiz durumlar yaşanabilir, hiç bir yer huzurlu değildir. Alkollü araç kullanma, uyuşturucu kullanma, şiddet, kumar, dolandırıcılık gibi bir çok talihsiz durum yaşanabilir. Böyle durumlarda ünlüler normal insanlardan daha çok sıkıntı yaşarlar ve kendini toparlayıp geriye dönmek biraz zaman alabilir.
Ünlülerin kendini toplama dönemlerini istatiksel olarak incelersek; öncelikle ünlünün hangi işi yaptığına göre değişeceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Alkollü araba kullanırken yakalanan ünlü diğerlerine göre daha kısa bir sürede 6.6 ayda kendini toparlayıp tekrar işine dönebiliyor. Ancak uyuşturucudan yakalanan bir ünlü ortalama 20 ayda dönebiliyor. Ünlülerin 2 yıl boyunca başları dimdik hayranların karşısına çıkamadıkları söyleniyor.
Aynı süreç idoller ve çok popüler olan ünlüler için işlemez. Onlar diğerlerinden daha kısa bir sürede ortalama 5.8 ayda kendini toparlayıp dönebilirler.


  • 2006 ile 2012 yılları arasında suça karışan 40 ünlü tespit edilmiştir.
  • Suçlar 5 ana kategoriye ayrılmıştır: alkollü araç kullanma, eğitim sahteciliği, şiddet, kumar, uyuşturucu.
  • Skandal zamanları ve ünlülerin normal bir şekilde sahnelere dönüş süreleri hesaplandığında en kısa 6.6 ay ile  süre alkollü araç kullanan ve trafik kazalarına karışan ünlülerin olmuştur. Uyuşturucu kullanan ünlüleri ise 20 aylık bir süreç beklemektedir.
* Trafik kazasına karışan yaklaşık 20 ünlü vardır. Bunlar:  Hero (1 ay), Daesung (6 ay), Sin Hye-seong (16 ay), Kim Yong-joon (12 ay) gibi sürelerde dönüş yaptılar. Şiddet, kumar, uyuşturucu gibi olaylarla karşılaştırıldığında bunlar oldukça kısa süreler.

* Eğitimde sahtekarlık yapan 5 ünlü tespit edilmiş. Bunlar:  Choi Hwa-jeong (0 gün), Joo Yeong-hoon (9 ay), Choi Soo-jong (8 ay), Yoon Seok-hwa (15 ay) ve Jang Mi-hee (5  ay).

* Şiddet ve kumar grubunda: Lee Hyeok-jae (23 ay), Kim Tae-hyeon (2 ay), Choi Cheol-ho (21 ay) ve 5 ünlü daha vardır. Onların geri dönüş süreleri ortalama 13 aydır. Sadece komedyen Kim Joon-ho 7 ayda dönmüştür ama Sin Jeong-hwan ve Lee Seong-jin hala toparlanma dönemindedir. 

* Uyuşturucu ise uzun zaman alan bir süreçtir. G-Dragon (0 gün), Jeon In-kwon (38 ay), Ko Ho-kyeong (9 ay) ve 4 ünlü daha vardır. G-Dragon'un suçunda azalma olmasaydı 23 ay gibi bir süre kendini toparlama dönemi geçireceği tahmin edilmiştir.


  • Mesleğe göre sıralama yapılırsa, idollerin normal şarkıcılara göre daha çabuk geri dönüş yaptıkları gözlenmiştir.
*Alkollü araç kullanan Jae Jong (1 ay) ve marihuana kullanan G-Dragon (0 gün) gibi bir süreç yaşamışlardır.

* Komedyenlere gelecek olursak; Kim Joon-ho (7 ay), Hwan Hyeon-hee (5 ay), Park Seong-ho (5 ay) gibi bir süreç yaşamışlardır. Hepsinin farklı sorunları olsa da ortalamaya baktığımızda 8.5 ay görülmektedir.

* Aktörlere gelecek olursak onların sorunları genellikle alkollü araç kullanmaktır ve ortalama 9.4 ay gibi bir sürede yeni bir dizi veya film ile geri dönüş yapmışlardır.


  • Daha hızlı geri dönüşün bir kuralı var mı?
Bir çok yıldız türlü sıkıntılar geçirdi ve eskisi gibi dönmeyi başardılar. bunun bir kuralı yok. Suçun doğasına, şiddetine ve o zaman ki toplumsal duruma göre değişmektedir.

Eleştirmen Lee Moon-won; alkollü araç kullanma gibi suçları normal insanlarında çok sık işlediği ve bu yüzden çok etki bırakmadığını ancak uyuşturucu gibi suçların halkın gözünde kötü ve düşmanca bir etki bıraktığını bu yüzden toparlanma sürecinin daha yavaş olduğunu söylemiştir.

Popülerlik geri dönüş süresinin kısalmasında yardımcı oluyor. OBC yapımcısı Jo Min-jae idollerin her şeyi kabul eden cömert hayranları olduğunu söylemiştir. 

Yasalar söz konusu olduğunda belirli bir zaman yoktur. Ayrıca kısa ve uzun zaman geçmesi kişinin tamamen kendini toparladı anlamına da gelmez. Bununla birlikte toplumsal duyarlılığı da göz önüne almak gerekir. Hataları geride bırakıp hayranlardan özür dilemek bir ünlünün geri dönebilmesinin tek yoludur.

Kaynak / Source: Hancinema

21 Şubat 2012

Big Bang "Blue" ile Müzik Piyasasına Döndü


Teaser fotoğraf ve videoları derken Big Bang bir yıl kadar sonra, beklenen geri dönüşünü Blue ile gerçekleştirdi.

Grup parçayı Şubat sonunda gelecek albümleri Alive'ın öncesinde single olarak yayınladı ve video bugün grubun sevenleri- daha doğrusu VIP'ler- ile buluştu.

Orta tempodaki şarkı grubun geçen yıl yaşadıkları zorlukların ardından yenilenmesini ve daha güçlü bir şekilde geri dönüşlerini simgeliyor. YG geçen yılki zorlukları bir şekilde lehine kullanmayı başardı diyebiliriz.

Alive 29 Şubat'ta yayınlanacak. O güne dek aşağıdaki video ile yetinebilirsiniz sanırım^^


Kaynak:Allkpop

18 Şubat 2012

Se7en Mini Albümü ve ‘Dazed & Confused‘ Kapak Fotoğrafı


Se7en'in bu halini görünce ne kadar değişti bu çocuk diye içimden geçiyordum ki geçenlerde dinlediğim ve beğendiğim şarkısı aklıma geldi. Blogda haber yaptık sanıyordum ki baktım yapmamışız, ayıp etmişiz herhalde yoğun bir zamanımıza denk geldi^^
Öncelik bu dergi kapağı olayından bahsedelim sonra kliplere geçelim:

‘Dazed & Confused‘ dergisinin Mart ayı konuğu Se7en olmuş, sanatçı bunu kendi twitter adresinden de paylaşmış. Kapak fotoğrafı bile hayli ilginç olan derginin bu sayısında güzel Se7en fotoğrafları çıkacak gibi, bekleyip görelim;)

Şimdi mini albüm kliplerine geçelim, klipler hakkında ki düşüncelerini merak ediyorum çünkü ben tüm şarkılarda bir hüzün sezdim hareketli şarkılarda bile... "Se7en seni üzen nedir?" diye sormak istedim:) Belki de sadece benim hüsnü kuruntum:P

  • İlk şarkımız, "When I Can't Sing", Se7en'in sahneden indikten sonraki halleriyle bir şarkıcının yalnızlığı işlenmiş. 




  • İkinci klip "Somebody Else" şarkısına gelmiş, hareketli bir şarkı olmasına rağmen o bahsettiğim hüzün bunda da var:)

Şarkılar ve klipler hakkındaki düşünceleriniz?

Fotoğraf Kaynağı: Allkpop

12 Şubat 2012

Akanishi Jin ve Kuroki Meisa Evlilikleri İle İlgili İlk Açıklamayı Yaptı


Biz dedikodu derken, Akanishi ve Kuroki evlenmiş bile. Şu yazımızda söylentilerden bahsetmiştik. Buyrunuz taraflardan gelen resmi açıklamalar.

"Sevgili hayranlarıma,
Kuroki Meisa ile 2 Şubat 2012'de evlendiğimizi söyleme şansını bana bahşeder misiniz?
Şu anda hayranlarım için en iyisini yapmaya daha da odaklanmış durumdayım ve içtenlikle önümde uzanan yeni hayatta desteğinizin yanımda olmasını umuyorum.

Akanishi Jin"

"Yanımda olan herkese,

Sizleri bu kadar geç haberdar ettiğimiz için üzgünüm. Ben, Kuroki Meisa, 2 Şubat günü Akanishi Jin ile evlendim.
Hala büyümedim ama eskisinden daha çok çalışacağıma söz veriyorum.
Bir insan olarak gelişmek istiyorum.
Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.

Kuroki Meisa."

Henüz taraflardan hamilelikle ilgili bir açıklama gelmedi.

Not: İngilizce çevirideki resmi dilden ötürü ben de Türkçe'ye böyle çevirmek durumundaydım.

Kaynak:Tokyohive

10 Şubat 2012

Lee Jun Ki Askerden Döner Dönmez Yeni Albüm Çıkarıyor

Lee Jun Ki to Release New Single “Deucer” in March

Çoğumuz Lee Jun Ki'yi oyuncu kimliği ile tanırız ama o çoktan 3. albümünü çıkarmaya hazırlanıyor. Sesini merak edenleri buraya alabilirim. Askerden dönüşüne 7 gün kalan Jun Ki çoktan dönüş programını hazırlamış. 16 Marttan itibaren Japonya'dan başlamak üzere bir çok hayran toplantısı düzenlemeye hazırlanıyor.
Lee Jun Ki albüm çalışmasını yine Japonya'da yapacak ve mart ayında bir single çıkaracak. Son albümünü 2009 yılında çıkaran şarkıcı 3. albümüyle uzak kaldığı müzik piyasasına dönüş yapacak.
Küçük bir teaser videosuyla karşınızda:


Kaynak: soompi

8 Şubat 2012

Akanishi Jin ve Kuroki Meisa Evleniyor!


Flaş haber diye buna denir işte. Jpop'un sevilen isimlerinden şarkıcı ve oyuncu Akanishi Jin, ünlü oyuncu Kuroki Meisa ile evleniyor. Dahası Kuroki iki aylık hamile!

Sports Nippon gazetesinin haberine göre Kuroki hamileliğinin ikinci ayında ve ikili evlilik kararlarını ajanslarına bildirmiş. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmamış.

Aynı gazete daha önce ikilinin buluştuğu haberini yapmış, ikilinin ajansları da bunun arkadaşça bir buluşma olduğunu belirtmişti.

Gelişmeleri merakla bekliyoruz ama uzun zamandır duyduğumuz en şaşırtıcı haber olduğunu da kabul etmek gerek.

Kaynak:Tokyohive

Son Haber: Çift 2 Şubatta evlenmiş.

6 Şubat 2012

Jaejoong'un Türkiye Ziyaretinin Detayları


Şu yazımızda Jaejoong'un hayranlarıyla buluşmak için Türkiye'ye geleceğini duyurmuştuk. Büyük gün bugündü ve inanmak hala güç olsa da söz konusu buluşma gerçekleşti, biz de bütün ayrıntıları vermek için buradayız.

Önce hikayenin başına dönelim. Jaejoong şu videoda görebileceğiniz gibi Türkiye'ye şöyle sessiz (en azından başlarda) bir giriş yaptı. Tabi ki bundan sonrası ile ilgili her hangi bir detay bilmiyoruz. Ancak dün akşam Jaejoong'un attığı tweet biraz duygularını anlamamıza yardımcı olabilir. Jaejoong Türk ve Korelilerin birbirine çok benzediğinden ve Türkiye'nin çok güzel bir yer olduğundan bahsetmiş. Ayrıca "Önümüzdeki bir kaç gün için heyecanlıyım." demiş.

Ardından bugün öğlen saatlerinde bir haftadır beklenen buluşma gerçekleşti. Buluşma öncesinde hayranların sabırsız bekleyişini şu videoda görebilirsiniz. Ve Jaejoong salona şöyle giriyor. Burada hayranların hep bir ağızdan hoş geldin demesi hoş bir detay. Jaejoong'un Türk yemeklerini beğendiğini de şu videodan öğreniyoruz. Jaejoong'un buğulu sesinden bir şarkı dinlemek için şu videoya göz atın. Jaejoong'un doğumgünü üzerinden pek zaman geçmediğinden kutlamaktan zarar gelmez demiş hayranlar, buyrunuz. Bir de Türkçe "Sizi çok seviyorum." ve "Sizi özledim." deyip utandığı an, sanırım en çok akılda kalanlardan olacak.

Buluşmanın en çok ilgi çeken anlarından biri de Jaejoong'un Türk kızlarını beğendiğini söylemesi ve Korece bile bir Türk kızla evlenebileceğini açıklaması olmuş. Menajeri bile "Türk kızlarının bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum, getirmese miydim?" demiş esprili bir dille. Bunun haricinde tekrar gelmek isteyeceğini belirtmiş ve son olarak Türkiye'ye gelen ilk Koreli ünlü olmanın bir gurur olduğunu söylemiş.

Gelelim buluşma ardından yaşananlara. Hayranlar saseng'liği elden bırakmamış ve otel kapısına kamp kurmuş, ne yalan söyleyeyim ben de olsam yapardım. Video için tıklayınız.

Jaejoong buluşma sonrasında bozuk bir İngilizce ile tweet atmış. "Türkiye'yi seviyorum. Türk hayranlar çok hareketli ve sevimli." demiş. Ardından yaptığı hatalara kendi de gülmüş ve "cute" kelimesine eklemeyi unuttuğu e harfini "e haha" diyerek eklemiş. Ardından "Türkiye süper" diyerek yazının en tepesinde gördüğünüz fotoğrafı eklemiş. Bunun sonrasında grup arkadaşları ile uzun süre sohbet ediyor, bizi ilgilendiren kısım ise şu. Junsu Türkiye'nin nasıl olduğunu sorunca Jaejoong "Türkiye şahane, bir dahakine beraber gelelim." demiş. Ardından iki farklı kedi fotoğrafı eklemiş ve bir tanesini (altta) görünce kendi kedisini özlediğini belirtmiş.

Jaejoong yarın da Ankara'da olacak ve Kore'ye Salı günü dönecek. Yarınki maceraları da aktaracağız. Bizden ayrılmayın:)

Not: Video ve fotoğrafları ekleyen, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler. JYJ Turkey ve Korea Fans ayrı bir teşekkürü hak ediyor. Bu güzellikler artarak devam etsin.

3 Şubat 2012

Jay Park Yeni Albümünün İlk Teaser'ını Yayınladı


Şarkıcı Jay Park 7 Şubatta iTunes'e, 9 Şubatta ise piyasaya süreceği albümü ‘New Breed‘ için ‘Know Your Name’ şarkısına klip çekti ve teaserını yayınladı. Klipde 7 Şubatta çıkacak ama biz 25 saniyelik kısmına bir göz atalım:


Kaynak: allkpop

1 Şubat 2012

Won Bin Kendi Saç Stiliyle Kamera Karşısında


Bir markanın 2012 İlkbahar modası için kamera karşısına geçen Won Bin her zaman ki gibi çok çekiciydi. Bu çekimin bir diğer özelliği de Won Bin'in saç şekline kendisinin karar vermesiydi. Genelde marka modelinin stilini kendi belirler ama Won Bin ağırlığını koymuş demek ki:D

Fotoğraf Kaynağı: allkpop 

Film Endüstrisi Muhabirleri Crucible'ı Yılın En İyi Filmi Seçtiler

Film Industry Reporters Pick "Crucible" As 2011's Best Film

Kore Film Muhabirleri Derneği (KOFRA) ödül töreninde "Yılın En İyi Filmi Ödülü" Gong Yoo'nun oynadığı ve işitme engelliler okulunda ki cinsel istismarı konu alan "Crucible" filmine gitti.

Bu yıl 3. düzenlenen KOFRA Film Ödüllerinin diğer kazananları:

En İyi yönetmen: Sunny filmiyle Kang Hyung Chul
En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu:  Kim Yoon Seok ve Tang Wei
En İyi Yardımcı Oyuncu: Kim In Gwon (My Way)
En İyi Yeni Oyuncu:  Lee Je Hun (Bleak Night)
Özel Keşif Ödülü: Yoo Ah In (Wandukgi)
Özel Film Endüstrisi Bireysel Ödülü: Yapımcı Shim Jae Myung (Madangeul Naon Amtak)

KOFRA Film Award Winners

Kaynak: soompi