Subscribe:

31 Ekim 2011

Kore'nin Yeni Hip Hop Grubu "We"


Gün geçmiyor ki Kore müzik piyasasına yeni bir grup katılmasın. "We" adını alan grup iddialı bir şekilde çıkışını yaptı ve ilk MV'sini 1 Kasımda yayınladı. Kadın vokalist Rosie ve 3 erkek üye (Macho, Kang Han, Man Do) ile farklı bir profil çizen üyelerin hepsi alanlarında profesyonel. Bir dansçı, bir rapçi, bir CF modeli ve bir müzikal yıldızı güçlerini birleştirdi ve sektörün dikkatini çekmeyi başardı.


Grubun arkasında şarkıcı Kim Chang Ryul'un desteği var. Ünlü şarkıcı bu sektördeki kişisel deneyimlerini ve bilgisini onlara aktaracağını söyleyerek her anlamda destek olmuş. Çıkış parçaları olan "The Rain" keder ve gözyaşı taşıyan duygusal R&B ve hip hop şarkı olarak tanımlanmış. Klibin yönetmeni Song Won Young ise  bu klipten önce Lee Bumsoo, Shinhwa, Brown Eyes, Brown Eyed Soul, miss A gibi isimlerle çalışmış.



Bu kadar bilgi yeterli, şimdi şarkıyı dinleme zamanı bakalım ne düşüneceksiniz?
 TıkTık

Kaynak: allkpop

Tayvan'dan Kısa Kısa...


Tayvan eğlence dünyasıyla ilgilenenler azınlıkta olabilir ama bu bizim haber paylaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Son zamanlarda Tayvan semalarından kulağımıza çalınanları paylaşmak boynumuzun borcu. Buyrun.


* Yakın zamanda düzenlenen Golden Bell Awards ile Tayvan tvlerinin başarılı isimleri ödüllerine kavuştu. Gecenin en büyük çekişmelerinden biri en iyi aktör dalında yaşanmış ve ödülü Wilber Pan almış. Kendisi de bunu hiç beklemiyormuş ve zaten iş için Çin'de bulunduğundan törene de katılamamış. Çok şaşırmış, gözyaşlarını tutamamış ve hayatında en büyük öneme sahip iki rol arkadaşını aramış. Bunlardan biri Rainie Yang, ona gelicez. Ondan önce Will Pan'in ödülünün deyim yerindeyse burnundan getirildiğini söyleyelim, çoğu kişi Pan'in bunu hak etmediğini düşünüyormuş. Wilber Tayvan'a dönüşte kendisi için düzenlenen ödül töreninde negatif yorumların da etkisiyle gözyaşlarına boğulmuş. Bkz:Üstteki foto.

*Gelelim bizim kıza, bizim kız dediğime bakmayın hiç sevmem. Devil Beside You ve Hi My Sweetheart dizilerinde izlemiştim(iki diziyi de sevmedim). Özellikle DBY'daki bıyıkları baya dikkatimi dağıtmıştı. Neyse Tayvan'daki gözdelerimden Joseph Yang ile beraber olduğu konuşuluyormuş. Hatta Golden Bell Ödüllerinde Yusuf'um ödül alamayınca bizimki kucaklamış utanmadan. Daha fazla yorum katmadan uzaklaşıyorum da böyle olmaz Rainie, götürmediğin adam kalmadı.

*Ariel Lin -ki Rainie'nin aksine çok sevdiğim bir oyuncudur kendileri- Weibo'da (Twitter'a benzer Çin sitesi) 2.000.000 takipçi'ye ulaşmış ve üstteki fotoğrafı paylaşarak teşekkür etmiş. Fotoğrafta 'In Time With You' ekibi ile beraber.

*Şu haberde Jay'in gizlice evlendiği dedikodularından bahsetmiştik. Jay dedikoduları kesin bir dille yalanlayarak hayranlarının yüreğine su serpmiş.

*Kpop gruplarını andıran Lollipop F (bu ismi çok aramışlar mı?) listelerde üst basamaklardan inmiyormuş. Parçalarını dinlemek için tıklayın.

*Tayvan'ın en etkili idollerinden Jerry Yan Hong Kong'a yeni bir proje için görüşmeye gitmiş ve havaalanında hayranların coşkulu karşılamasıyla ülkeye adımını atmış. Hayranlara karşı kibar tavrıyla göz doldurmuş.

BUCK TICK'den Hediyeniz Var!


Tabi eğer bir yerlerde benden başka BUCK TICK dinleyen varsa, yok mu? Peki. Jrock'ın sağlam gruplarından Buck Tick 25. yılı şerefine bir yıldönümü setini satışa sunacağını açıkladı. Set benim gibi fanlarının ağzının suyunu akıtacak güzellikte.

2 ayrı set satışa sunulacak ve biri 1987-1999, diğeri 2000-2010 döneminin parçalarını içerecek. Her kutu önemli parçaların bulunduğu bir CD, bonus DVD ve fotoğraf kitapçığı içerecek. Bununla da kalmıyor. En iyi 30 parçayı içeren 2 CD daha olacak ve hangi parçaların ekleneceği hayranların oylaması ile belirlenecek. 1 Kasım'da başlayacak oylamaya şuradan katılabilirsiniz.

Bu güzelim setlerin satışa sunulması içinse Mart ayını beklemek gerekiyor. Mart ayı geldiğinde bile alamayacağımızı bilmekse en acı olanı...

Kaynak:Tokyohive

Chocoball'dan Hongki ve Junhyung'ın Yeni Fotoğrafı


"Chocoball bir kpop grubu mu?" diye soracaklara öncelikle cevap verelim, "Hayır" ama aslında "Evet?". Bu kafa karıştıran cevabı açalım. Chocoball bir grup ve Koreli idollerden oluşuyor ancak müzik grubu değil, arkadaş grubu. Eğer hayatınızın bir döneminde Jang Geun Suk, Heechul ya da Hongki fanı olarak geçinmişliğiniz varsa, duymamanız imkansız gibi.

Ben uzun süredir eğlenerek takip ediyorum ve her yeni fotoğrafın gelişiyle sevinçlere gark oluyorum. Chocoball mevzusunu biraz daha açarsak, grup AB kan grubunda olan üyelerden oluşuyor. Bu üyeler çeşitli aktivitelerde bir araya gelebiliyorlar ama ortada profesyonel bir durum yok, daha ziyade yakın arkadaşlar. Aynı kan grubunda olduklarından iyi anlaşıyorlar. Kimler mi var? Tabi ki Heechul, Jang Geun Suk, B2ST'den şahsi favorim Junhyung, FT. Island'dan Hongki'nin yanı sıra Jonghoon, tabi ki Supreme Team'den Simon D, Jo Sungmo, Mithra Jin, Sangchoo. Şu videoda Heechul'ın grupla alakalı eğlenceli yorumunu izleyebilirsiniz.

Üstte ise Chocoball'un en çiçeği burnunda fotoğrafında Hongki ve Junhyung'ı görebiliyoruz. Fotoğraf dün Hongki tarafından twitterda paylaşıldı. Hongki tweetinde "Çorba yeme zamanı" demiş. Tabi fotoğraf hayranlar tarafından hemen yorum bombardımanına tutulmuş. Biz de araları bozulmasın, nazar değmesin diyoruz.

Kaynak:Biraz Allkpop biraz hafızam.

30 Ekim 2011

SNSD'nin Yeni Tarzı İşe Yaradı mı?

New Concept for SNSD: Did It Work?

SNSD 3. albümleri "The Boys" ile kız gruplarına yeni bir görünüm kazandırdı mı?
Şimdi bu sorunun cevaplarını arayacağız. "SNSD'yi nasıl bilirsiniz?" diye sorarsak, muhtemelen çekici görünüş, senkronize dans ve şirin şarkılar olarak cevap vereceksiniz.
Örnek bir fotoğraf:

Ama bu SNSD artık geride kaldı. 3. Albümle birlikte imzaları olmuş bu üç özelliklerini bir kenara bıraktılar. Şirin şarkı konseptinin yerini rap şarkılar aldı ve senkronize dans değil bireysel danslar öne çıktı. Artık sahnede dokuz farklı kız dokuz farklı renk vardı. Bu halleriyle onlara yabancılık çekebilirsiniz ama en kısa zamanda alışacağınıza emin olabilirsiniz.

"The Boys" şarkısı ile ilk kez rap söylediler ve bu şarkı onları daha güçlü ve karizmatik yaptı. Tabi ki tek değişiklik şarkıda değildi. Sahne şovlarında artık dokuz farklı dans görmek mümkündü. Kıyafet olarak baktığımız da sahnede dokuz farklı tarz görüyoruz. 2011 sonbaharının modası olan erkeksi ceketler, üniforma havası veren takımların yanı sıra pelerinleri de görmek mümkün.

Diğer albümlerinde tek düze ve katı bir grubu vurgularken bu albümde her üyeyi ayrı ayrı vurgulayarak daha bireysel bir imaj çizmişlerdir. SNSD "The Boys" albümündeki akılda kalan melodileriyle, üniformalı kıyafetleriyle gelecekte bir çok kız grubuna öncü olacağa benziyor. Siz neler düşünüyorsunuz?
Kliplerine göz atmak için buraya , sahnede izlemek için buraya buyrunuz.
Kaynak: allkpop
Not: Bire bir çeviri değil, kendi yorumlarımı da içeren bir özettir.

"Inkigayo" da Tablo Show


30 Ekim tarihi itibariyle Inkigayo'nun videoları ve haberleri nete düştü. Bunlar arasında ilginç olanlardan biri de Tablo'ydu. Müzik piyasına verdiği uzun bir aradan sonra iyi bir çıkış yapan Tablo Inkigayo'da iki şarkı söyledi.
"Tomorrow" ve "Bad" isimli şarkılarını söyleyen Tablo'nun "Tomorrow" şarkısı henüz dijital olarak piyasaya sürülmemesine rağmen Inkigayo izleyicileri için bir jest yaptı.
Şarkının bir özelliği de BigBang üyesi Tae Yang'la birlikte söylemiş olmasıydı.
Sahne performansına yalnız çıkan Tablo, Tae Yang'ın bölümlerini arkadaki ekranda yayınlarken şarkının sonlarına doğru Tae Yang izleyicilere bir süpriz yaptı.
Tomorrow ve Bad performansıları için isimlerin üzerine tıklamanız yeter.
Kaynak: allkpop

29 Ekim 2011

Arashi'den Yepyeni PV


Jpop'un en başarılı ve köklü gruplarından Arashi yeni bir video ile dönüş yaparak hayranlarına hasret giderme imkanı verdi. Grubu tanır mısınız bilmem ama üyelerinden en azından Matsu'yu tanıyor olmalısınız.

Üyelerden Sakurai Sho'nun yayınlanmakta olan dizisi için hazırlanmış bir parça "Meikyu Love Song". Single 2 Kasım'da satışa sunulacak ama o zamana dek sevenleri videosu ile avunabilir. Buyrunuz şuradan izleyebilirsiniz.

PV: Promotional Video (Bizdeki klibe denk düşüyor)

Kaynak:Tokyohive

Heechul MTV Tayvan Oylamasında En Seksi Dudak Seçildi

Posted Image

Heechul askerde olmasına rağmen gündemde kalmaya devam ediyor. MTV Tayvan'ın yaptığı oylamada 928 oyla "En Seksi Dudak" kategorisinde birinci oldu.
Heechul'un birincilikleri bu kadar da değil, Gossip House'un bir bölümünde Mnet En Güzel Bacaklı Erkek İdol seçilerek adından sıkça söz ettirmektedir.
Kaynak: Koreaboo

Ha Ji Won K-POP Super Concert için Tekrar Sahnede

Ha Ji Won Performs at the "K-POP Super Concert"

Ouyuncu Ha Ji Won 28 Ekim Busan'da gerçekleştirilen " "K-POP Super Concert" için Kim Hyung Joon ile birlikte sunuculuk yaptı. Konserin başlangıcında yeni gruplardan AA'nin performansını sergilediği sırada Ha Ji Won sahneye sürpriz bir giriş yaptı.


Ha Ji Won müzik piyasısna fazla uzak değildi çünkü 2003 yılında bir albüm çıkarmıştı ve 8 yıl aradan sonra tekrar sahnelerdeydi. AA'nın ajansı Ha Ji Won'un bu gruba destek olmak için onlarla birlikte şarkı söylemeye karar verdiğini ve gruptan Woosang ile sahne showları için çalıştığını açıkladı. Şimdilik elde olan tek görüntü fan kamerasına ait, izlemek için TıkTık.
Ha Ji Won'un sahne performansını nasıl buldunuz?
Kaynak:soompi

Lee Dong Wook Şıklığı Paris'te



Lee Dong Wook Looking Chic in Paris
Bildiğiniz gibi Lee Dong Wook "Scent of a Woman" dizisi biter bitmez soluğu Paris'te aldı. Moda çekimi için Paris'te olduğu söylenen Dong Wook'un fotoğrafları nihayet ortaya çıktı. "Bean Pole" markası için çekilen fotoğraflar Esquire dergisinin Kasım sayısını süsleyecek.
Bean Pole'un sonbahar tasarımları Dong Wook'un klasik takımlarından farklı olarak daha şık, cool, soğuk ve uzak bir görünüm çiziyor.

Evet şimdi dibimizi düşüren fotoğraflara bakmanın tam sırası, durduğumuz kabahat.

Fazlası kalbimize zararlı arkadaşlar, bu kadar yeter.

Kaynak: soompi

28 Ekim 2011

24 Üyeli Kız Grubu: Leader’S

Biz 13 kişilik gruplara yeni alışmışken TNG şirketi 24 kişilik kız grubu Leader'S ın tanıtım çalışmaları için kolları sıvamış bile. Grubun sekiz üyesi daha önce "Kiss Me" adlı single ile çıkış yapmış ve 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları için  "Kore Olimpiyatları" şarkısını  söylemişlerdir.

TNG şirketinin yaptığı son açıklamada grubun 3 alt grup olmak üzere 24 kişiye çıkarıldığını bildirmiştir. Fikir olarak 48 kişilik Japon kız grubu AKB48'den esinlendiği açıklayan şirket Leader'S grubunun diğer kız gruplarından farklı olarak hayranları ile daha samimi ve dostça bir görüntüsü oluşturacağını söylemiş.

Daha samimi ve dostça derken diğer kız gruplarına bir gönderme mi yapmış bilemedim. Kore'nin en çok üyeli grubu olarak neler yapacaklar izleyip göreceğiz.

Hatta şimdiden izlemeye başlayalım:


Kaynak: soompi

MBLAQ Yeni Single'ı ile Oricon Chart'da 2. Sırada!


Hatırlayacaksınız MBLAQ geçen yıl Japonya'da ilk single'ını çıkarmıştı, şu yazımda bundan bahsetmiştim ki grupla ilgili tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Tabi ki bu çalışma burada kalmayacaktı. Bir kaç ay önce grubun sıradaki single'ının Beelzebub animesinin açılış parçası olacağı duyuruldu, nitekim o açılış da gelmişti.

Single'ın resmen Japon müzik marketlerinin raflarındaki yerini alması ise 26 Ekim'e rastladı. Sadece 2 gün içinde 22000'in üzerinde sattığından Japonya'nın ünlü Oricon Chart'ının 2. sırasına yerleşti.

Single resmen çıkmadan hemen önce binlerce hayran Tower Records binasına akın etmiş ve binanın ilk katı MBLAQ'e uygun olacak şekilde dekore edilmiş. Üstteki resimde görebiliyoruz.

Japon medyası ise grubu "Kpop Canavarları" olarak adlandırıyor ve grubun Japonya'da ün kazanan diğer gruplardan farklı bir heyecana sebebiyet verdiğini belirtiyormuş. Bence de farklılar, zira çıkardıkları parçalar gerçekten Jpop ile benzerlikler içeriyor ve onlara daha yakın görünüyor. Üstelik halihazırdaki Korece parçalarına Japonca sözler yazmaktansa, Japonya için tamamen yeni parçalar oluşturuyorlar.

Grup tanıtım için soluğu Japonya'da aldı bile. Demek ki bizim küçükler askerdeki Rain abilerini gururlandırmaya kararlı, yolları açık olsun.

Baby U parçasının tamamını dinlemek için tıklayın.

Kaynak:Allkpop

Hamsi Dünya Turu'nda


Merak etmeyin bu seri "Hamsi Küçük Anne", "Hamsi Piknik'te" şeklinde devam etmeyecek. Öncelikle hamsi kim? Anchovy desem bir kaç "jewel" uyanır belki, uyanmadınız mı? Peki açıklıyorum. Bilen bilir, Super Junior'dan Eunhyuk'un (yada Hyukjae) pek çok lakabından biridir bu. (Diğeri:Monkey) Hyuk'un hayranlarına da Jewel denir ki ben onlardan biriyim.

Gelelim sadede, şu haberde bahsettiğimiz New York konserinin ardından Hyuk'un twitterı vasıtasıyla gördük ki bizim hamsi kayınvalidemi, şey pardon annesini, babasını ve kızkardeşini almış, vurmuş kendini Avrupa'ya. Biz de boş durmadık ve adım adım takip ettik(!).

New York çıkarmasının ardından sadece Hyuk gezmedi tabi. Leeteuk, Donghae Saipan'a gittiler, hatta Donghae Hyuk'a şu fotoğrafla nispet yaptı ve "Eunhyuk'u kıskanmıyorum. Hyuk, bizi görebiliyor musun? Teuk Hyung olmayan tatile ben tatil demem. Eunhyuk, sen kaybettin." diye yorum yapmayı da ihmal etmedi. Uzaklardan bile Hyuk'a bulaşmadan edemez kendisi.

Bu arada Kyuhyun'un meşhur "evil" bakışları onu bir kapkaççıdan korumaya yetmemiş ve İspanya'da talihsiz bir olay yaşamış. Neyse ki başına bir şey gelmeden kaçmayı başarmış.

Dönelim hamsimize. Hyuk bence Suju'nun en çalışkan üyelerinden. Grubun kendi faaliyetleri dışında, showman olarak en aranan isimlerden Leeteuk ile beraber. TV programlarının yanında, radyo programları da cabası. Son 2 aydır Mr. Simple tanıtımları da tuz biber olmuştu. Yakın zamanda sahnelenecek Fame müzikalinde rol alacak olmasından bahsetmiyorum bile. Grup Amerika konserinin öncesinde tanıtım çalışmalarını başarıyla tamamladı neyse ki. Eunhyuk da dinlenmeyi sonuna kadar haketti.

Ailesiyle sırasıyla Prag, Viyana ve son olarak Almanya'ya gittiler. Dönene dek oyalanmamız için de "Anchovy World Tour" adıyla bu güzel anları bizzat paylaşmış Hyuk. Bize de yayınlamak kalıyor.



Kaynak:Soompi

TRAX'den Jungmo Yoshiki ile Yanyana


Şu yazımızda X Japan'in Asya Turnesi'nden bahsetmiştik. Nitekim Seul'deki konser gerçekleşti ve Kore'den fotoğraflar gelmeye başladı. İlki ise Koreli rock grubu Trax'in gitaristi Jungmo'dan gelen selca oldu.

Jungmo fotoğrafı yollamakla kalmadı, grubun performansının onu hala büyülediğinden bahsetti ve beş yıldır görmediği Yoshiki'yi görmüş olmaktan duyduğu mutluluğu da belirtti.

Bilindiği üzere Yoshiki grubun ilk dönemlerinde destek vermiş ve Scorpio başta olmak üzere çeşitli singlelara katkıda bulunmuştu. Bakalım bu konserden daha nasıl haberler duyacağız X severler, takipte kalın.

Şimdi ev ödevinizi veriyorum, ben "We Are.." diyorum, sizler tamamlıyorsunuz.

Kaynak: Koreaboo

Japon "Pasta"sı mı Yoksa?


Her doramadan fırlayan sempatik oyuncu Mukai Osamu'yu nasıl bilirsiniz? Şahsen ben uyuz bir rolde de olsa, ikinci erkek de olsa, yeşil saçları eksik bir Joji (Bkz: Paradise Kiss'in Live Action'ı) de olsa severim onu. Yalnız anlayamadığım şey neredeyse izlediğim her dramaya kıyıdan köşeden girme huyu olan bu adamın neden hep kıyılardan dahil olduğu, 2. kişi olduğu, yancı olduğudur.

Aynı tuhaflığı Japon prodüktörler de fark etmiş olmalılar ki Mukai'mize ilk prime time başrolünü vermişler. Fuji TV'de gelecek sezon yayınlanacak drama 30larına yaklaşan bir şefin hayatını konu alıyor. "Ne şefi?" mi? Aşçı bildiğiniz, yemek yapanından. Mukai'nin oynayacağı karakter de ailesinden kalan Fransız restoranını hale yola koymak zorunda. Tek işi bu da değil üstelik. Eskiden bir rock grubunda bassist'miş. Karakter sözünü sakınmayan, alaycı ama yine de sevilesi biri olarak anlatılmış. Benim aklıma hemen "şepunnim" (Bkz:Pasta) geldi nedense.

Mukai rolüyle ilgili şu yorumda bulunmuş, "Ben de aslında oldukça sadist biriyim. Ancak konuşma tarzım bu karakter kadar kaba değil."

Dizinin her bölümünde detaylı ve muhtemelen ağzımızın suyunu akıtacak yemek yapma sahneleri de olacakmış. Mukai kendisi de yemek yapmayı seven biri ancak Fransız mutfağında hiç deneyimi yokmuş. Aralık'taki çekimler başlayana dek buna yoğunlaşacak.

Flashbackler vasıtasıyla karakterin "rocker" geçmişine de döneceğiz ve Mukai BECK filminden hatırladığı hünerlerini tekrardan sergileyecek.

Bu kadarı da ilginizi çekmediyse ne çeker bilemiyoruz ve yeni sezonu iple çekiyoruz.

Kaynak:Tokyohive

Sahalarda Görmek İstediğimiz Hareketler Vol.1


Evet gün geçmiyor ki bir Koreli ünlü daha seksi pozlarını kamuoyuna sunmasın. Bazen bunu seksi deyince aklımıza en son gelecek isimler de yapabiliyor. Bkz: Hongki

FT Island'ın güçlü sesi, TV programlarının neşesi ve dramaların sempati kazanan ama esas kızı kaybeden oyuncusu Hongki, twitter'ında bir selca paylaşmış. Selca, bilmeyenler için özet geçersek, self-camera kelimesinin kısaltılmış hali ve başlangıç seviyesinde İngilizce'si olan arkadaşların bile anlayacağı gibi, kendinizi çektiğiniz fotoğraflar için kullanılıyor.

Hongki de üstteki selca'yı "Uzun zamandır ilk kez saçımı topladım...net göremiyorum." diyerek twitterında paylaşmış. Hayranlar tabi ki bunun şahane bir "fanservice" olduğu konusunda mutabık. Biz de "Aferin Hongki, aynen devam" diyor ve diğer arkadaşlarını da bu tür fotoğraflar çekmeye teşvik etmesini rica ediyoruz.

Kaynak:Allkpop

Music Bank'ın Bugünkü Kazananı Girls' Generation

KBS'nin ünlü müzik programının bugünkü sunucuları oyuncu HyungWoo ve After School grubundan UEE idi. Secret, Kim Kyujong, Huh Gak, Girls Generation, FT Island ve Orange Caramel gibi ünlülerin sahne aldığı showda Noel, Kim Hwanseon, Flower, Seo Youngeun gibi isimler sahnelere dönüş yaptı. Gecenin sonunda Infinite grubu sahne aldı.

Girls Generation ve Huh Gak'ın finale kaldığı gecede birinciliği "The Boys" ile Girls Generation aldı.

Gecenin performansına göz atalım:


Huh Gag'ın o geceki performansını dinlemek için TıkTık
Kaynak: koreaboo

Choi Siwon ve Lee Sung Jae'nin Gece Çıkartması

Super Junior üyesi Choi Siwon ve Poseidon'dan rol arkadaşı Lee Sung Jae gece gezmesine çıkmış ve bu fotoğrafı Siwon'un twitterı aracılığıyla yayınlamışlar.

Siwon tweetinde "Mutlu akşamlar. Sung Jae ile güzel bir yemek yedik." demiş ve şok olmuş gibi yaptıkları fotografı eklemiş.

Hayranları mentionlarında "İkinizi kardeş gibi yakın görmek çok güzel." "İki yakışıklı erkekle akşam yemeği düşüncesi bile harika." "Umarım dostluğunuz sonsuza kadar sürer." gibi yorumlar yapmışlar.

Kaynak: allkpop ve Siwon'un twitter hesabı

27 Ekim 2011

GACKT'nun Bunraku'su Sonunda Japonya'da Gösterilecek



Bir Gacktsever olarak iki yıl bu filmle yatıp, kalktım diyebilirim. Çekimler bitti bitecek, film çıktı çıkacak derken zaman geçmiş bile. Gackt'nun Hollywood çıkışını yaptığı film olan Bunraku tanınan isimlerle dolu bir kadroya sahip. Josh Hartnett, Woody Harrelson, Demi Moore bunlardan bir kısmı.

Film Amerika'da bir ay kadar önce vizyona girmişti. Japonya'da ise ilk olarak 23. Uluslararası Tokyo Film Festivalinde gösterildi ve gelecek Ocak ayının 14ü itibariyle de sinemalarda izlemek mümkün olacak.

Gackt filmde dublörsüz rol almış ve zorlu dövüş sahnelerinin de, İngilizce repliklerin de altından başarıyla kalkmıştır. Josh Hartnett'ın canlandırdığı baş karakterin Yoshi adlı arkadaşını canlandırmaktadır. IMDB'den çok parlak bir puan almasa da, kaçmaz diyoruz.

Kaynak:Tokyohive

INFINITE ve T-ara'dan Anlamlı Yardım

27 Ekim tarihinde Nongshim'in  Paylaşılan Sevgi Derneği Gönüllüleri "Şeşil Şemsiye Çocuk Vakfı" nı engelli çocuklara yardım için ziyaret etti.

İdol gruplarından INFINITE ve T-ara da dahil olmak üzere 40 kişilik bir gönüllü grubu vardı. Bir sihir şovu yapılan ve çeşitli oyunlar oynanan ziyarette çocuklara 100 kutu hediye verildi.

T-ara grubunun bir üyesi çocuklarla vakit geçirmenin paylaşılan diğer pahalı şeylerden daha güzel olduğunu öğrendiğini söyledi.

Nongshim'in 6 Kasımda yardım için vereceği konserde SNSD, Brown Eyed Girls, T-ara, Teen Top, MBLAQ, Davichi, ve Kim Hyun Joong gibi isimler yer alacak.

Kaynak: allkpop

SHINee Londra Kore Filmleri Festival'inde Sahne Alacak!

Sevilen kpop grubu SHINee'nin "London Korean Film Festival" adlı organizasyonda sahne alacağı duyuruldu.

İngiltere'deki Kore Kültür Derneğine göre, SHINee İngilitere'de en çok sevilen Kpop grubu ve bu nedenle festivale davet edilmiş. Haziran'da SHINee Abbey Road Stüdyolarında performans sergileyen ilk Asyalı sanatçı olmuş ve izleyenlerden tam not almış.

Festival Kasımın 3'ünden 24'üne dek sürecek ve Londra, Cambridge, Sheffield ve Newcastle şehirlerinde düzenlenecek. Festivale 740000 kadar seyircinin katılması bekleniyormuş. Hadi SHINee göster kendini diyoruz.

Kaynak:Allkpop

2011 Golden Disk Ödülleri Japonya'da Düzenleniyor!


Kpop, sadece çıkardığı yüzlerce idol nedeniyle değil, ödül törenleriyle ve festivalleriyle de ilgimizi çekiyor. Ne, bugüne dek izlemediniz mi? Çok yazık, o halde sizi en kısa sürede bu organizasyonları sanal da olsa izlemeye davet ediyorum. Başlangıcı şu yazıdakilerle yapabilirsiniz.

Golden Disk Awards Kore'de uzun yıllardır düzenlenen bir ödül törenidir. Ben de geçtiğimiz 2 yılda düzenlenenleri ilgiyle takip ettim hatta performansları ezberledim diyebilirim. Sevdiğiniz grup ve sanatçıları, daha büyük sahnelerde performans sergilerken izlemenin tadı başka oluyor.

Kore'deki ödül törenlerinden bir diğeri MAMA yurtdışında düzenlenen ilk organizasyon olmuştu, hatırlayacaksınız. Bu yıl da Golden Disk Awards 11 ve 12 ocak tarihlerinde Osaka Dome'da gerçekleştirilecek. Bunun nedenini organizatörler Japonya'nın Hallyu akımının en büyük destekçilerinden biri olmasıyla açıklıyor, haksız da değiller. Eskiden pek de iyi anlaşamayan bu iki komşu, 2000lerde dramalar vasıtasıyla haşır neşir olmaya başladı malumunuz. Son yıllarda ise Kpop bunun yerini aldı. Mesela KARA, Japonya'da neredeyse kendi ülkesi Kore'de olduğundan çok ilgi görüyor. Son aylarda da SHINee Japonya'da başarılı olan gruplar arasında yerini aldı.

Sonuç olarak Koreli idoller bizlere bu kez sevdiğimiz başka bir ülkeden seslenecek, bize düşense bilgisayar başından da olsa kaçırmamak olmalı.

Kaynak:Allkpop

Kyuhyun da Bıçak Altına Yatmış, Ee?


Super Junior'ın kadife sesi Kyuhyun da estetik operasyon geçirdiğini kabul edenler kervanına katıldı, ee? Bunda şaşılacak bir şey yok. Estetik cerrahinin en yaygın olduğu ülkelerden birinden bahsediyoruz. Yakın zamanda Shindong da estetik operasyon geçirdiğini kabul etmişti hatırlarsanız.

Kyuhyun bu açıklamayı istemeden de olsa yapmak durumunda kaldı. Golden Fishery-Radio Star (evet tuhaf bir isim) adlı programın 26 Ekim'de yayınlanan bölümünde konu göz kapaklarından açıldı ve Kyuhyun en sonunda sırrını ifşa etti.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Birinin güzel görünmek için bıçak altına yatmasına karşı olanlardan mısınız? Yoksa "Herkes güzel görünmek için bir şeyler yapıyor, bunda ne sakınca var?" diyenlerden mi? Her iki durumda da Kyuhyun'un güzel göründüğünü kabul etmek gerek.
Kaynak:Allkpop

Lee Seung Gi'den Son Haberler

Bana kalsa her dakika Seung Gi haberi postlayacağım ama sizi Seung Gi haberleriyle boğmamak için 2-3 haberi biriktirip öyle yazayım istedim. Taze taze haberlerimize geçelim:
*Lee Seung Gi 5. Albümü ile müzik piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Daha önce şuradaki yazımda Seung Gi'nin dijital single çıkardığını duyurmuştum. (O zamanlar Uzaktan Al Haberi yoktu, her yer dutluktu) Her albüm öncesi yaptığı gibi mini single ile adını duyurup asıl bombayı sona sakladı ve 26 Ekim itibariyle patlattı.

*Yeni albüm klipsiz olmaz tabi ki ama klip albüme adına veren "Tonight" parçasına değil de "Because We’re Friends“ parçasına gelmiş. Klipte Seung Gi, sevgilisinden yeni ayrılmış bir arkadaşına aşık. Kız diğer çocuk için üzülürken bizimki de onun için üzülüyor.
Burada yorumda bulunmadan geçemeyeceğim: Annem, kimler üzmüş seni gidip dövelim. (Tamam vurmayın ergen yorumlarıma son veriyorum)

Klibi izleyelim:


*İkinci haberimiz ise Seung Gi'nin bugün yayınlanan Lee Seung Gi’s Five Minute Music Broadcast' ta yaptığı açıklamalarla ilgili. (Ne kadar taze haber siz düşünün^^)
Askere ne zaman gideceği sorulduğunda Seung Gi aslında bu yıl gitmek istediğini ancak projeler nedeniyle önümüzdeki yıla bıraktığını söylemiş. Bunun kesin bir karar olmadığını ama kesinlikle genç ve sağlıklıyken askere gideceğini çok geç kalmayacağını açıklamış. Görünen o ki önümüzdeki bir kaç yıl içinde Seung Gi asker yolcusu. (Astrea burada göz yaşlarını tutamaz.)

*Gözyaşlarımı silip üçüncü haberimize geçiyorum. Aynı programda Kang Ho Dong hakkında sorulan bir soruya da onun yerinin asla doldurulamayacağını, onunla geçirdiği yıllar boyunca ondan çok şey öğrendiğini söyleyerek cevap vermiş.
Küçük bir hatırlatma: Kang Ho Dong vergi kaçırdığı iddiası üzerine tüm kariyerinden vazgeçmiş ve show dünyasından çekilme kararı almıştı.

Bugünlük Seung Gi haberlerimiz bu kadar, daha nice haberde buluşmak üzere^^

Kaynak: allkpop


26 Ekim 2011

X Japan Asya Turnesinde Son Durum



Jrock efsanesi X Japan dünyanın çeşitli ülkelerini yaz boyu dolaştıktan sonra, özüne döndü malumunuz. Bu ay büyük bir Asya daha doğrusu Uzak Doğu turnesi gerçekleştirecek. Alınan son haberlere göre turnenin Pekin ayağı ne yazık ki iptal edildi. Neden olarak ise teknik ve prodüksiyon ile bağlantılı sorunlar gösterildi.

Grup üyeleri kararla ilgili çok üzgün olduklarını ve yakın zamanda Pekin'de bir konserin ayarlanmasını dilediklerini belirtmişler.

Asya Turnesi'ne dönersek, Yoshiki dün Seul'e vardığı haberini verdi, nitekim turne 28 Ekim'de Seul'de yapılacak konserle start verecek. Program şu şekilde:

28 Ekim- Seul, Olympic Park Gymnastics Stadium
30 Ekim- Şangay, Shangai Grand Stage
4 Kasım- Hong Kong, Asia World Expo
6 Kasım- Taipei, Nangang Exhibition Hall
8 Kasım- Bangkok, Impact Arena

Kaynak: Tokyohive

25 Ekim 2011

Ve SMTOWN New York'a Gider...


SM Entertainment'ı nasıl bilirsiniz? Kore popunu dünyaya tanıtan, her daim çok satan gruplar çıkarmış, idol fabrikası mı? Yoksa sanatçılarını delice çalıştıran, onlara köle sözleşmeleri imzalatan, paraya susamış bir şirket mi? Hangi "şirket" paraya susamamıştır ki...
Tüm bunları es geçelim ve sadede gelelim. SM Town bu şirketin sanatçılarının ortak çalışmaları için kullanılan bir tanımdır. Bu bazen bir derleme albüm olur, bazense tüm sanatçıların katıldığı konser tarzı organizasyonlar.

İşte SM Town yani tüm SM sanatçı ve grupları son yıllarda es geçmedikleri New York'a yeniden misafir olup, oradaki Kpop severleri bir kez daha coşturdular. Madison Square Garden'daki konsere binlerce Amerikalı Kpopsever katıldı. Şahsi araştırmalarım sonucunda çoğunun an itibariyle bulutların üzerinde olduğunu gördüm, okudum.

SM Town'un Amerika ziyareti "The New York Times" sitesinde de yer aldı ve hala ana sayfada görülebilmekte. Haberde Amerika'nın genç idollere aç olduğu ancak Kore'de bu açlığın olmadığından çünkü sektörün çok gelişmiş olduğundan bahsedilmiş hatta "Amerika'da teen-pop popülaritesinin zirvesindeyken bile bu kadar üretken olmamıştır." denmiş. Bunun haricinde SM sanatçılarından övgüyle bahsedilmiş ve özellikle SHINee performansı beğenilmiş (Bir Shawol olarak sevindim, evet).

Gecede yer alan isimler, BOA, Kangta, TVXQ, Super Junior, SHINee, Girls Generation ve (f)x. The New York Times'a göre gecenin en etkili isimleri SHINee gibi görünüyor, en güçlü performans ise Super Junior'ın alt grubu K.R.Y'ın "Sorry Sorry Answer" performansı.
SM Youtube sayfasında gecenin performanslarından bazılarını da paylaştı, Super Junior'ın Mr. Simple, SHINee'nin Stand By Me performanslarını üzerlerine tıklamak suretiyle izleyebilirsiniz, bu da Uzaktan Al Haberi olarak size hediyemiz olsun.

Ne diyelim, bir gün oralarda olmak dileğiyle...

Kaynak: Allkpop, The New York Times

Sen de mi Jay?


Bir gizli evlilik haberi de Hong Kong semalarından geldi. Uzak doğunun dahi çocuklarından Jay Chou iddialara göre Fransa seyahati sırasında 18'lik melez Hannah Quinlivan ile evlenmiş. Müzik şirketi olaydan bihaber olduklarını dile getirseler de, Jay'e yakın kaynaklar evliliğin yakında duyurulacağını iddia etmiş.

Jay Chou, tanımayan için özetlersek, Tayvan doğumlu ancak ünü tüm Asya'ya hatta dünyaya yayılmış bir sanatçıdır. Öncelikle klasik müzik eğitimi alan Jay, başarılı bir piyanisttir. Müzik dünyasına bu şekilde giriş yaptıktan sonra R&B'den, klasik Çin müziğine pek çok türü harmanladığı albümler çıkarmıştır. Sonra sinema dünyasına oyunculukla giriş yapmış, hatta en sonunda Secret filmi ile yönetmenliğe de el atmıştır. Hollywood yapımı filmlerde önemli rollerde yer almış biri olarak ne kadar etkili bir figür olduğunu daha net anlatabiliriz.

Tabi ki bu haber hayranları memnun etmemiş. Yine de dedikodu yayıldıkça da pek çok kişi inanmaya başlamış, zira Jay son zamanlarda bolca evlilik fikrinden bahsediyormuş ve Hannah'nın onu eski sevgililerinden daha iyi anladığını ve annesiyle de iyi anlaştığını söylüyormuş. Bu noktada bizim Türk analarından biri olsaydı "Kızım, o çocuk anasına düşkünse dikkat et, evlenince çok eve sokma." derdi, ancak Hannah şansına küssün, ne yazık ki Türk değil. İddialara göre Japonya'ya balayına gitmişler ve Jay'in annesi de oradaymış. Biri Oedipus complex mi dedi?

Sonuç olarak, Jay dedikodulara henüz resmi bir açıklama getirmiş değil, ancak hayranlar kendilerini en kötüsüne hazırlamış durumda. Çoğunluk ise 18lik bu kızla, Jay'in evliliklerinin çok sürmeyeceğini düşünüyor. Bekleyip görelim.
Not: Ama bunu yapmayacaktın Jay!

Kaynak: JayneStars

Lee Seung Gi ve Ha Ji Won'un Özel Ödülleri

25 Ekim 2011 tarihinde uluslararası bir konferans salonunda düzenlenen 48. Tasarruf Günü kutlamalarında Lee Seung Gi ve Ha Ji Won Özel Tasarruf Ödülünü almaya hak kazandılar.

Bu ödül vatandaşlara iyi örnek olan, iyi işler yapan, hayır etkinliklerine katılan ve çok sayıda bağış yapanlara verildiği  için büyük önem taşımaktadır.

Lee Seung Gi Cumhurbaşkanı Tasarruf Ödülünü alırken, Ha Ji Won Başbakanlık (Başka bir kaynakta Devlet Sekreteri olarak geçiyor.) Tasarruf Ödülünün sahibi olmuştur. Seung Gi kaynaklarından gelen haberler genç yaşta böyle bir ödül almasının onun için çok önemli olduğu yönünde.

Hayranlar ise ikisinin de çok gayretli olduğunu ve bu ödülleri hak ettiğini, onların kesinlikle örnek insanlar olduğunu, haklarında kötü bir şeyler duymanın imkansız olduğunu söylediler.

Kaynak: soompi, kpopfever

HYDE, Edward Scissorhands Cosplay'i Yaparsa...



Hyde, bilen bilir L'arc En Ciel ve VAMPS grupları üyesi hatta daha da öte frontman'idir. Bu güzel adam benim en sevdiğim film kahramanlarından Edward'ın kılığına girmiş, bunu yazmamak olmazdı. Tim Burton'ın Makas Eller şaheseri -ki çocukluğumdan bu yana hayatımın bir parçasıdır- en çok Edward karakteri nedeniyle sevilmiştir. Johnny Depp tarafından canlandırılan bu elleri makas şeklindeki masum karakter, izleyen herkesin gönlünde taht kurmuştur. Hyde'ın Edward cosplay'i içinse sadece "olmuş" diyebiliyoruz.


Tabi ki Hyde bunu nedensiz yapmamış. Cadılar günü dolayısıyla düzenlenen "Halloween Party 2011" adlı organizasyonda VAMPS grubu sahne almış ve kulakların yanında gözlere de bayram yaşatmışlar. Aynı gruptan K.A.Z'nin de Miyazaki klasiği Princess of Mononoke'den San'ın kılığına bürünmesi ayrı bir güzellik yaşatmış. Bu organizasyonların artarak devam etmesi dileğiyle...


Kaynak:Tokyohive